• EN - TR -
Familia Banner
669 Görüntülenme
Atma Değerlendir
 
Evdeki birçok eşyayı geri dönüştürerek tekrar hayata geçirmek mümkün. Gelin bunlardan birkaç tanesine göz atalım:
 
Çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz rengarenk kalemlikler:
Mihver borudan kalemlik: Kağıt havlu rulolarını istediğiniz büyüklükte kesin. Ruloları dikkatlice ölçün ve birkaç farklı uzunlukta kesin. İstediğiniz kadar yapabilirsiniz hatta ne kadar çok yaparsanız kalemlik o kadar büyük ve çeşitli olur! Ruloları istediğiniz renklerde boyayın ve kurumasını bekleyin. İsterseniz etrafını paket kağıdıyla da kaplayabilirsiniz. Kuruduktan sonra tüpleri uhu yardımıyla birbirlerine tek tek yapıştırın. Şimdi bir de zemin gerekiyor. Boş bir mendil kutusunu açıp düz hale getirin veya mukavva kullanın. Ruloları bu zemine yapıştırın. Yapıştırıcı kuruduğunda fazla kısımları kesin. Kalemliğiniz hazır!

 

Keyifli aile yemekleriniz için;
Cam kavanozdan mumluk: Kavanozun içini temizleyin ve herhangi bir kalıntı kalmadığından emin olun. İçini biraz kum ile doldurun. Kavanozu süslemek için kurdele veya hasır ip kullanabilirsiniz. Eğer cam boyanız varsa dilediğiniz renkte boyayabilir, yapıştırıcı yardımıyla kağıttan kestiğiniz şekiller yapıştırabilirsiniz. Kavanozun boyutuna göre bir mum seçin ve kavanozun içine yerleştirin. Mumluğunuz hazır, ailece sofrada buluşma zamanı 😊
 

Çiçekleriniz için sevimli çözümler:
Mihver borudan saksı: Toprağa yeni bir tohum ekecekseniz kısa kullanım için küçük saksılara boşuna para vermenize gerek yok. Boş tuvalet kağıdı rulosunu alın, altına mukavva ya da karton yapıştırın. Fazla kenarları kesin, küçük saksılarınız hazır. İstediğiniz gibi renklendirip, boyayabilirsiniz.

 

Lekesi çıkmayan tişörtlere batik desen: 
Çamaşır suyu, çay, kahve veya yağ lekesi bulunan tişörtlerinizi batik yöntemiyle tekrar kullanabilirsiniz. Peki nasıl yapılır? 
1- Batik tişörtte çizgi deseni yapmak için öncelikle tişörtü zemine serin. Tişörtü eteğinden yakasına doğru sararak rulo haline getirin.
 
2-  Uzun rulo olan tişörtü birer karış aralıklarla paket lastiği ile bağlayın. Paket lastiğiniz yoksa ip de kullanabilirsiniz. Kaç çizgi oluşturmak istiyorsanız o kadar lastik kullanabilir, daha sık da bağlayabilirsiniz. 
 
3- Tişörtü yana doğru katlayıp rulo yaparsanız yatay çizgiler de oluşturabilirsiniz. Rastgele batik desenler ilginizi istiyorsanız işiniz çok daha kolay.
 
4- Tişörtü düz bir zemine serdikten sonra istediğiniz gibi kırıştırın. Ardından dilediğiniz sayıda lastiği buruşturduğunuz tişörte rastgele bağlayın. Kırışık görünüm için farklı yönlerde katlama ve bağlama yapmalısınız. 
 
5- Boş bir kova veya leğen içine bir paket beyaz sirkeyi boşaltın. Ardından tişörtünüzü sirke dolu kovaya batırın ve çıkarın. Sirkenin, tişörtün tüm yüzeyine ulaştığından emin olduktan sonra boyama aşamasına geçebilirsiniz. 
 
6- Önceden renklerini seçip  hazırladığınız boyalarınızla, tişörtünüzü renklendirmeye başlayabilirsiniz. Bu süreçte tişörtten bol miktarda boya akacağı için altına kağıt havlu sermeyi unutmayın. 
 
7- Fazla boyası aktıktan sonra kilitli bir plastik poşete yerleştirip bir gece boyunca bekleyin. Ertesi gün paket lastiklerini çıkartıp küvette veya lavaboda boyalar iyice akana kadar sıcak suyun altına tutun. Su kendi renginde akmaya başlayınca tişörtü bir kere de makinede yıkayarak son haline getirin.