• EN - TR -
Familia Banner
911 Görüntülenme
Aile Ekonomisine Katkıda Bulunmak İçin İpuçları
 
1) Faturaları kontrol altında tutmanın eğlenceli yolu: Evin en büyük giderlerinden biri faturalardır. Faturaları kontrol ederek hem enerji tasarrufu yapabilir hem de bütçenizi daha iyi yönetebilirsiniz. Bütün aile bireylerini bu konuda bilgilendirerek günlük yaşantınızda elektrik ve suyu daha bilinçli kullanmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Bunun dışında eğlenceli aktivitelerle de bu alışkanlıklarını pekiştirebilirsiniz. 
 
İşte küçük bir oyun; en çok puan toplayan kazansın! :)
Oyunu ailece haftalık ya da birkaç günlük olarak başlatabilirsiniz. Puan kazanmak çok kolay, tek yapmanız gereken takipte olmak:
  • Açık gördüğü ışığı kapatan, 
  • Şarj aleti, saç düzleştirici gibi her an kullanılmadığı halde prizde olan eşyaları prizden alan, 
  • Gereksiz akan su konusunda uyarı yapan puan kazanır. 
En çok puan kazanan o hafta ev işlerinden muaf olur. 😊
 
2) Atmayın, tamir ettirin: Bozulan eşyalarınızı atmak ve yenisini almak yerine tamir ettirmeniz bütçenize yardımcı olacaktır. Vakit alsa da tamir ettirmek, yenisini almaktan çok daha hesaplıdır.
 
3) Minimal yaşama geçin: Minimalizm son zamanlarda çok sık duyduğumuz bir terim. Fazlalıklardan arınmayı, işlevsel olmayan herhangi bir şeyin etrafta tutulmamasını kapsıyor. Evde minimalizm felsefesini uygulamak, yaşam alanlarını ferahlatıp rahatlatmasının yanında tüketim alışkanlıklarınızı düzenler. Böylelikle bütçenizi de denetlemenize olanak sağlar. İşte size minimal düşünmeye teşvik edecek birkaç soru 😊
 
Şöyle bir çevrenizdeki eşyalara bakın, gerçekten hangilerine ihtiyacınız bulunuyor?
Bu yaz hiç giymediğiniz kıyafetler neler?
Bu kış hiç giymediğiniz kıyafetler hangileri? Hiç olmasaydı eksikliğini hissedecek miydiniz?
Peki ya ayakkabılarınız?
Hangi tarz kıyafetleri en az kullanıyorsunuz? Bu kadar çeşitli olması gerekli mi?
Son 2 ayda hiç kullanmadığınız, dokunmadığınız ev eşyaları neler?
Salonunuzdan 3 eşya çıkarmak zorunda olsanız, hangilerini çıkarırdınız?
 
4- Market alışverişlerini önceden planlayın: Evimize gereken malzemeleri almak için elbette ki markete gitmek veya online olarak sipariş vermek zorundayız. Bu süreçte bazen aslında ihtiyacımız olmayan şeyleri de alabiliyoruz. Önceden eksikleri belirleyerek bir ihtiyaç listesi oluşturmak ve önceliklerinize göre alışveriş yapmak işinizi kolaylaştıracaktır.